10 Mayıs 2011 Salı

İNFAK

            İnfak; karşılıklı teşekkür, dua ve yardımlaşma vesilesidir. İnsanların tahsili, irşadı için bir yurt, bir kurs yaptıran bu vesileyle hayra nail olur. Talebe ve hoca da bu imkanlarla hayırlara nail olur. Yani hepsi birbirine vesile olur. Böyle bir infaktan dolayı da Rabbimiz o kullarından razı olur inşallah. Hepsi de Allah(cc)'a şükür, birbirine teşekkür ve dua etmek durumuna kavuşurlar. Talebe olmazsa hocanın, hoca olmazsa talebenin olmadığı bir ortamda, bu  nimetlere zemin hazırlayan salih kulun hiçbir fonksiyonu olmazdı. İnfakın her çeşidi birbirine vesile olup, Hakk Teala'ya kurbiyete sebeptir. 

            Aile hayatımızda her durumumuza dikkat edeceğiz. Daima bir fazilet, nezaket sergileyeceğiz. Çocuklarımıza en güzel örnek olacağız. Efendimiz(sav)'in buyurduğu gibi 'bir babanın evladına bırakacağı en güzel mirasın güzel ahlak' olduğunu dikkate alıp, çocuklarımızı bu doğrultuda yetiştireceğiz. Kendi anne babamıza olduğu gibi, kayınpeder ve kayınvalidemize de saygı, ikram ve muhabbette bulunacağız. Herkes ikrama, ihsana, muhabbete muhtaç. Güzel ahlak sahibi bir çocuk, hem dünyada hem ukbada felaha erecektir. Ana-babaya da sadaka-i cariye olacaktır. 
            Cenab-ı Mevla'ya edeb, Resulullah'a edeb, İslam'a, Kur'an'a edeb, insanlara karşı edeb. Edeb, insana mahsustur. Hayvanlardan edeb beklenmez. Edeb ve hayadan mahrum olanlar, öbür mahluklar gibi olma özentisindeler demektir. Sabır dünyada lazım. Sabır, Cenab-ı Hakk'la beraber olmaya götürür. Sabırlı olacağız. Kimseyi incitmemeye gayret edeceğiz. Kimseye diken batırmayacağız. Diken batırana biz de batırırsak onlardan ne farkımız kalır. İşlenen herbir günah maneviyatımızı bozar. Pekçok günahın işlenmesine sebep, sabırsızlıktır. İmanımızın korunması için sabra çok ihtiyacımız vardır. Allah(cc) kulundan kalb-i selim, kalb-i münib, kalb-i mutmain istiyor. Sohbetler bir reçetedir. İyi kullanılırsa, kulun terakkisine vesiledir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder