17 Ocak 2012 Salı

KAZA NAMAZI

İkindi ve yatsının sünnetleri yerine veya Duha, Evvâbin, Teheccüd vakitlerinde onların yerine kaza kılınabilir. Ama daha makbul olanı bu nafileleri kılmak, kaza namazını ayrıca kılmaktır.

Kişinin ahirette farzları eksikse, nafileler farza inkılab edilecektir ve eksik kapatılacaktır. O nedenle bırakın burada biz değiştirmeyelim.

Siz Kur'an'a ayıracağınız zaman diliminde cimrilik yaparsanız, Allah(cc) da sizin diğer zamanlarınızı büzer, işlerinizi yapılmaz hâle getirir. Bir sene boyunca Kur'an-ı Kerim'i elinizden düşürmeyerek deneyin, bakın zamanınız nasıl genişleyecek, işleriniz nasıl bereketlenecek, bast-ı zamana mazhar olacaksınız.

Ama Kur'an-ı Kerim'i okumayı bırakırsanız, evrâd-ı ezkâr(zikirler) okumayı bırakırsanız, bırakılmış olursunuz. Onun içindir ki, Kur'an elden düşmemeli. 

Nasıl ki arzın hayatı rahmet ise; kalp, gönül arzının rahmeti de Kur'an-ı Kerim'dir. Nasıl ki arzın baharında yatan tomurcuklar, gökten inen rahmetle hayat bulup canlanıyor. Arz-ı endâm ederek her bir tomurcuk kendi cinsine ait büyüyüp, gelişiyor ve kendi cinsine ait mahsûl veriyorsa, aynen öyle de kalp ve gönül arzı da göz ve kulak kanalıyla Kur'an membâından beslenerek, manevi canlılık arz edecektir ve mahsûlünü verecektir ki, bu mahsûl en güzel, sünnete uygun kulluktur, güzel ahlâktır. Onun için, Kur'an'ın yerini hiç birşey dolduramaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder