5 Eylül 2012 Çarşamba

EFENDİMİZ(SAV)

Peygamberlerin bu beş sıfatının dışında yalnız Peygamber Efendimiz'e(sav) ait 3 büyük sıfat daha vardır;

1.Peygamberimiz(sav) Habibullah'tır. Bütün peygamberlerden efdaldir ve O(sav) insanlığın en şereflisidir.

2.Bütün insanlara ve cinlere gönderilmiştir. Yani Resûl-ü Sekaleyn'dir. Getirdiği din kıyamete kadar bâkidir. Diğer peygamberler ise geçici bir zaman için ve belli bir kavme gönderilmiştir. 

3.'Hatemül Enbiya' yani peygamberlerin sonuncusudur. Ayrıca Efendimiz'e(sav) kıyamet günü için Makâm-ı Mahmud ve 'şefaat-i uzma' bahşedilmiştir. Bu sebeple O Merhamet Peygamberi(sav) mahşerde ümmetinin günahkârlarına şefaat edecek ve bu şefaati de makbul olacaktır. 

Hasılı peygamberler saydığımız üstün sıfatlar ile insanlığın hidayet rehberi olmuş ve ümmetlerine, onlara iman edip tabi olmaları emredilmiştir. 

Allah-ü Tealâ buyurur; Biz Allah'a, bize indirilene İbrahim, İsmail, İshâk, Yâkup ve esbâta indirilene, Musa ve İsa'ya verilenlerle Rableri tarafından diğer peygamberlere verilenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah'a teslim olduk deyin.'' Bakara Sûresi(136)

''İşte o peygamberler, Allah'ın hidayet ettiği kimselerdir. Sen de onların yoluna tabi ol.''En'am Sûresi(90)

Dünya ve ahirette saadet ve selâmet içinde olurlar. Onların her iki cihanda da makamları ve dereceleri âlidir. 

Allah(cc) buyurur; ''Kim Allah'a ve resûlüne itaat ederse, işte onlar Allah'ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddıklar, şehitler ve salih kişilerle beraberdir. Bunlar ne güzel dostturlar.'' Nisa Sûresi(69)

Bu halin aksine hareket edenler de iki cihan bedbahtı olarak ebediyen hüsranda kalırlar.

''Yeryüzünde gezin, peygamberleri yalanlayanların akıbetinin nasıl olduğunu görün.'' Nahl Sûresi(36)

''Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse tam manası ile sapıtmıştır.'' 

Ahirzaman Peygamberi(sav) bütün peygamberlerin seyididir. Ahirette ''Livâü'l hamd'' isimli sancağı altında bütün ümmetini toplayacaktır. Bu kalabalık içinde daha önceki peygamberler de bu sancağın altında yer alacaklardır. Bütün peygamberlere selâm olsun, Âlemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder