29 Nisan 2013 Pazartesi

TEVBE

Bir mümin rüyasında Efendimiz'i(sav) görür, tanır. Fakat Efendimiz(sav) onun yüzüne bakmaz. O kişi;

-Ya Resûlallah! Ben Senin ümmetindenim, der. Efendimiz(sav) ise;

-Ben seni tanımıyorum, diye cevap verir. O şahıs;

23 Nisan 2013 Salı

SADIK KULUN DOSTLARI

Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'inde sadık kulun dostunun melekler olacağını beyanla şöyle buyurmaktadır;

''Onlar ki ahdine vefa ederler ve verdikleri sözü yerine getirirler.''

18 Nisan 2013 Perşembe

HAK DOSTLUĞU

Kıyamet gününde, kula Allah'a(cc) dostluğu kadar itibar edilir. Bunun bir yolu da Hakka dost olanlara dost olabilmektir. ''Dost dostunu Dost'a götürür'' görüşünü iyi değerlendirmek gerekir.

16 Nisan 2013 Salı

MUHABBET

Her hayırlı muamelâtın altında muhabbet vardır. Din muhabbetle yaşanır. Asıl muhabbet Cenâb-ı Hakka muhabbettir ki, ayette ''Allah onları sever, onlar da Allah'ı sever'' buyuruluyor. Dünyevi muhabbetler ilâhi muhabbetlere basamak haline gelmeli. Leylâ ve Mecnun hikayesinde gördüğümüz gibi. Mecnun'un esas zaferi Leylâ'ya takılıp kalmaması. Kimi insanda Leylâ paradır, mal mülktür, kimilerinde makam ve mevkidir. 

10 Nisan 2013 Çarşamba

BİZİM HÂLİMİZ NE OLACAK?

Efendimiz'in(sav) yanına bir şahıs geldi ve şöyle dedi; ''Bana Kur'an'dan bir şeyler öğret.'' Efendimiz(sav) buyurdu; ''Başında elif, lâm, râ olan sûrelerin üçünü oku!'' O zat; ''Ya Resûlallah! Benim yaşım iyice ilerledi. Hafızam zayıf,'' dedi. 

9 Nisan 2013 Salı

DÜNYA SEVGİSİ

Peygamber Efendimiz(sav); ''Dünya sevgisi günahların anasıdır,'' buyurur. Nedir dünya sevgisi, tutkusu? Para, mal, mülk, vs kulu Allah'tan(cc) uzaklaştıran herşey. 

6 Nisan 2013 Cumartesi

SALİH AMELLER

En çok dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de işlenen sâlih amelleri koruyabilmek. İnsan saf, duru bir niyetle, ihlâsla güzel bir amel işler. Sonra bu amelini çeşitli yollarla kaybedebilir. Hayrın içine şer karışabilir.

3 Nisan 2013 Çarşamba

ZİKİR

Zikir cehrî ve hafî olarak iki ana kaynakta mütalâa edilir.İman konusunda da bu iki şart elzemdir. Yani dil ile ikrar, kalp ile tastik. Kalp ile tastik, dil ile ikrardan öncelik arzeder.