9 Nisan 2013 Salı

DÜNYA SEVGİSİ

Peygamber Efendimiz(sav); ''Dünya sevgisi günahların anasıdır,'' buyurur. Nedir dünya sevgisi, tutkusu? Para, mal, mülk, vs kulu Allah'tan(cc) uzaklaştıran herşey. 

İman en büyük nimettir. Onun için daima kalbimizde, gönlümüzde canlı tutacağız ve imanımızın korunması için daima Cenâb-ı Hakka dua halinde olacağız.

Efendimiz(sav) sık sık şu duayı yaparlardı; ''Ya mukallibel kulûb sebbit alâ dinik.'' Cenâb-ı Hak bizden tevhidin tatbikâtını istiyor. Tevhidin tatbikâtı özellikle önce menfilikleri, Allah'tan(cc) uzaklaştıracak her şeyi kalbten temizlemek, sonra da kalpte cemâli sıfatların tecelli etmesine gayret etmekle olur. Bunu yaparsak 'amentü' hakiki manada yaşanmış ve  Allah'a(cc) iman lafta kalmamış olur.

Allah(cc) bizden sıfatullahla ve sıfat-ı Resûlullah'la sıfatlanmamızı istiyor. Kendimizi sık sık kontrol edeceğiz ve nefsimizin muhasebesini yapacağız cemâli sıfatlar bizde ne nispette tecelli etti diye. Örneğin Allah(cc), Rahman ve Rahim olduğunu bildiriyor. Hatta her sûre başında ve bizde de bu sıfatı görmek istiyor. 

Afuv ve Tevvab isimleriyle affedici, özür dileyenin özrünü kabul edici olduğunu; Settar ismiyle ayıp ve kusurları örtücü olduğunu; es-Sabır ismiyle sabredici olduğunu; el-Halim ismiyle cezayı hak edenlere hemen ceza vermeyip, mühlet verici olduğunu vb öğreten Rabbimizin her bir isminin tecellisiyle hayat var olmakta ve devam etmektedir. Kullar da gayreti, azmi nispetinde güzel isimlerinin tecellisine mazhar olup, kâmil insan hüviyetine nâil olacaklardır biiznillah.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder