11 Mayıs 2013 Cumartesi

SABREDENLERİ MÜJDELE!..

''Muhakkak sizi biraz korku, biraz açlık ve mallardan, canlardan, ürünlerden biraz eksiltmekle deneriz, sabredenleri müjdele.'' Bakara Sûresi(155)

''Yeryüzünde ve kendi nefislerinizde uğradığınız hiçbir musibet yoktur ki, biz onu yaratmadan önce bir kitapta(Levh-i Mahfuz'da) yazılmış olmasın. Şüphesiz bu Allah'a göre kolaydır. Böylece elinizden çıkana üzülmeyesiniz ve Allah'ın size verdiği nimetlerle şımarmayasınız. Çünkü Allah kendini beğenip, övünen hiçbir kimseyi sevmez.'' Hadîd Sûresi(22-23)

''Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah'tan yardım dileyin. Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir.'' Bakara Sûresi(153)

''(Tâlût'un askerleri) Câlût ve askerleriyle karşı karşıya gelince şöyle dediler; Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır ve şu kâfir kavme karşı bize yardım et.'' Bakara Sûresi(250)

''Onlar öyle kimseler ki, Allah anıldığı zaman kalpleri titrer, başlarına gelene sabrederler, namaz kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah için) harcarlar.'' Hac Sûresi(35)

''Yavrucuğum! Namazı kıl, iyiliği emret, kötülükten vazgeçirmeye çalış, başına gelenlere sabret. Doğrusu bunlar azmetmeye değer işlerdir.'' Lokman Sûresi(17)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder