2 Mayıs 2013 Perşembe

BİR ÖĞÜT...

Abdülkâdir(ks)'dan bir öğüt...

Ümitsizliğe kapılma, yapan Allah'tır(cc). Bir darlık gelir, az sonra geçer, gider. Sen sabırlı olmaya bak. Belâdan kaçma, sabırlı ol. Peygamberlik hâlini ele al. İçinde belâ ve sabır vardır. Velâyet hâlini al. 

İçinde darlık, yanında da sabır mevcuttur. Belâlar da onunla def olur. Belânın olmadığı yerde sabır da bulunmaz Belâdan kaçan sabrı bir yana atar, sabrı bırakan da cümle mânevi hâllerden mahrum olur. 

Sabrı bırakıp kaçman; velâyet, marifet ve Hakka yakınlık hâllerinden uzak olmayı arzu etmek demek olur.

Dünyada herşey lâzım. Tatlının yeri var, acı da gerek. İyiliğin, fesadın da bir gereği bulunur. Dert olur, sefâ olur. Sefâ gibi görünen bazı durumların sonu cefâya dönüşür. Dünyanın cefâsına da sefâsına da takılıp kalma. 

Tam sefâ hâlini istiyorsan, kalbinden halkı çıkar. Her varlığını Hakka bağla. Dünyadan kalbini çek. Çocuklarını Rabbine emânet et, O'na(cc) teslim et. Kalbini her şeyden temiz olarak çıkar.

O'na(cc) yakınlığı ara. Cenâb-ı Hak buyurur; ''Ey îman edenler! Allah'tan korkun, O'na yaklaşmaya vesile arayın. İbtilâlar, belâlar, musibetler, çile ve cefâlar sabredildiği takdirde Hakka yakınlık arayanlar için birer vesiledir. Kıymetini bilmek gerek. 

Daima O'na(cc) yakınlığı ara. O'nu bulduğun takdirde her şeyi bulmuş sayılırsın. Cennet derece derece ve makam arayanlar içindir. Manevi tüccarlar onu ararlar. Bu uğurda cefâyı sefâ kabul ederler. Her hususta Hak Tealâ'ya teslim olurlar. 

Hakiki îman sahibi Hakka teslim olandır. Hz. Aişe'nin(ra) şu sözü önemlidir; ''Peygamber hayatta iken dünya bize gülmedi, daima darlık ve sıkıntı oldu.'' Allah(cc) sevgisini kazanmak için belâ şarttır. Belâ olacak ki sabır olsun, sabır olacak ki Hak Tealâ'ya muhabbet ve rıza hâli ispat edilmiş olsun. 

Allah(cc) sevgisini kazanmak için belâ şarttır. Bazı büyükler şöyle der; 'her velâyet hâlini belâ tâkip eder, sebebi boş yere Allah(cc) sevgisi iddia edilmeye'. Her iddia ispat ister. Kişi Allah'a(cc) itaatı, teslimiyeti ve belâlara karşı sabrı nispetinde Hakka yakın olur ve böylece sevgisini saygısını ispatlamış olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder