9 Ekim 2012 Salı

REHBERİMİZ(SAV)

O(sav); canlardan aziz, cananlardan üstün, her vecihle muhabbete en lâyık, müstesna bir yaratılıştır. Gelmiş ve geleceklerin en faziletlisi, yegâne mürşit ve rehberdir. Kız çocuklarını diri diri toprağa gömecek kadar vahşet zindanına düşenleri gözü yaşlı aşıklar haline getirmiş, onlara kitap ve sünnetin sırrını, hikmetini öğretmiştir.

O'nu(sav) herşeyden üstün tutmak, emsalsiz bir aşkla, muhabbetle sevmek imanın kemâlindendir. Bu muhabbetin zirvesi hadis-i şerifte şöyle beyan edilir; ''Sizden biriniz Beni kendinden, ana babasından, çoluk çocuğundan ve bütün insanlardan daha fazla sevmedikçe hakkıyla iman etmiş olmaz.'' Bu hadis-i şerif, imanın kemâlinin Hz.Peygamber(sav) muhabbeti ile yeşereceği hususunda en güzel tembih ve ikazdır.

Bu muhabbetten uzak olanlar için feyiz ve inkişaf yolları kapalıdır. Aşk tohumu ancak O'nun(sav) muhabbet toprağında yeşerir. Gönlün bereket ve feyiz membaı O'dur(sav). O'nun(sav) muhabbet toprağı nice taşlaşmış gönülleri bir mücevher saflığında, diğerleri arasında altın ve gümüş kıymetine yükseltmiştir. Ve yine nice mezbelelikler O'nun(sav) nuru ile gülistana dönmüştür. 

Nurunu güneşten alan ay nasıl güneşin varlığına delil ise, Nur-u Muhammedi ile nurlanan peygamberler ve veliler de O'nun(sav) birer şahididirler. Bunun içindir ki ''Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve resuluhu'' diyen ve bunu muhabbet ve aşkla ta gönülden söyleyen her kalpte, aynaya ışık vurmuş gibi ilâhi bir parıltı yanar. 

Hatta bazen öyle kuvvetli yanar ki, böyle gönüller o nurun aksinden, ruhların tarifsiz hazzı içinde yaşarlar. 

''Kişi sevdiği ile beraberdir'' sırrına erebilmek için ebediyet yolunda düstûrumuz ''Peygamber size ne verdiyse, neyi emrederse onu alın, sizi neden men ederse ondan geri durun. Allah'tan sakının, doğrusu Allah'ın cezalandırması çetindir.'' Haşr Sûresi(7)  ayetinde işaret edilen hakikatten gerçek manada nasip alabilmek olmalıdır. 

Zira , İslâm'ın temelinde olan tevhit Allah-ü Tealâ'ya samimi kulluk yapmayı ihtiva eder. İkinci kısmı olan ''Muhammedün Resulullah'' şahadeti de samimi kulluğun gerçekleşmesi yolunda Hz.Peygamber'in(sav) rehberliğinde yürümek demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder