30 Aralık 2011 Cuma

TÂLUT VE CÂLUT

Hz.Davud'un(as) kıssasında, Tâlut'la Câlut arasında tezâhür eden bir savaş anlatılır. Bu savaşta Allah(cc) îman edenleri imtihan etmeyi murad eder. O zamanın peygamberi olan İşmoil(as) vasıtasıyla Cenâb-ı Hak'tan bir tâlimat gelir.

29 Aralık 2011 Perşembe

ASHÂB-I SEBT(CUMARTESİ ASHÂBI)

Ashâb-ı Sebt(cumartesi ashâbı) Mısır ile Medine-i Münevvere arasında, Kızıldeniz kenarında Medyen şehrinde yaşarlardı. Sayıları 70.000 kadardı. Bunlar cumartesi günleri ibadetten başka birşey yapmazlardı. Çünkü ibadetin dışındaki işler o gün için haram kılınmıştı.

28 Aralık 2011 Çarşamba

HZ.DAVUD(AS)

Hz.Davud(as) Kudüs'te doğmuş, tahminen yüz sene yaşamıştır. Hz.Davud(as)'a hem peygamberlik, hem de hükümdarlık verilmiştir. Hz.Davud'un(as) Kur'an'da 16 yerde adı geçmektedir. O'na(as) İbrani lisanıyla Zebur indirilmiştir. 

23 Aralık 2011 Cuma

HZ.İBRAHİM(AS)

Hz.İbrahim(as) Keldâni kavmine gönderilmiş, Hz.Muhammed Mustafa Efendimiz'den(sav) sonra, insanların en faziletlisidir. Hak Tealâ O'na(as) 'Halilim' yani 'dostum' diye taltif buyurmuştur. Kendisine on suhuf indirilmiştir.

20 Aralık 2011 Salı

HZ.SALİH(AS)

Hz.Salih(as), Hz.Âdem'in(as) 19.kuşaktan torunudur. Hz.Salih(as) Semud kavmine gönderilmiş bir peygamberdir. Semud kavminin helâk edilişleri dillere destandır. 

19 Aralık 2011 Pazartesi

HZ.HÛD(AS)

            Hz.Hûd(as) Sam'ın torunlarındandır. Âd kavmine peygamber olarak gönderilmiştir. Hz.Hûd(as) Ahkâf diyarında doğup, yetişti. Helâk oluşları bütün insanlığa ibret olan Âd kavminin yaşadığı bu diyar Yemen, Aden ve Umman arasındadır. Kur'an-ı Kerim'de Arâf, Hûd, Müminûn, Şuarâ, Fussilet, Ahkâf, Zâriyât, Kamer, Hâkka ve Fecr sûrelerinde Âd kavminden bahsedilmektedir.

16 Aralık 2011 Cuma

HZ.İDRİS(AS)

            Kur'an-ı Kerim'de ismi geçmeyen, ancak kendisine suhuf gönderilen Hz.Şit'in(as) torunlarındandır. İnsanlık tarihinde ilk defa dikiş dikme yani terzilik, İdris(as)'la başlamıştır.Kur'an-ı Kerim'de kendisiyle ilgili dört ayet vardır. 

14 Aralık 2011 Çarşamba

HZ.NÛH'UN(AS) KISSASINDAN

            Hz.Nûh(as) ulül azm peygamberlerdendir. Hz.İdris(as) semaya ref edildikten sonra insanlar hakikâti kaybederek, putlara tapmaya başladılar. Bunun üzerine Hz.Nûh(as) kavmine peygamber olarak gönderildi.

12 Aralık 2011 Pazartesi

YERYÜZÜNDE İLK CİNAYET

            O zamanın şartları ve Allah'ın(cc) emr-i ilâhisi ile evlenme usulü şöyleydi; Bir batından doğan çocuklar kardeş sayılırlardı ve evlenmeleri haramdı. Ancak diğer batından doğanlarla evlenebilirlerdi. Bu durum şöyle beyân olunur;

7 Aralık 2011 Çarşamba

CENNETTEN TARD EDİLİŞ

            Allah-ü Tealâ kullarını imtihan etme muradını, Hz.Âdem'le(as) tatbik mevkiine koymuştur. İnsanın Allah'ın(cc) emrine tâbi olmasını engellemeye çalışan nefis, onunla ilk mücadelesine şeytanın vesvesesiyle cennette başladı. 

6 Aralık 2011 Salı

HZ.HAVVA'NIN(RA) YARATILIŞI

            ''Sizi tek bir candan(Âdem'den) yaratan, ondan da, yanında huzur bulsun diye eşini(Havva'yı) yaratan O'dur.'' Araf Sûresi(189)

5 Aralık 2011 Pazartesi

İBLİS'İN DURUMU VE İMTİHAN

            İblis bir zamanlar meleklere hocalık edecek derecede ilim sahibiydi. Bu sebeple mümtaz bir mevkii vardı. İbadet hususunda da çok hırslı olup, içinde bulunduğu varlıklar arasında en çok ibadet edenlerdendi. Bu açıdan ona 'haris' yani 'hırslı' manasına gelen bir isim de izâfe edilmiştir.

4 Aralık 2011 Pazar

MUHABBET

1.Cenab-ı Hak ayet-i kerimede mealen şöyle buyurur; ''İman edenlerin Allah'a olan muhabbetleri gayet şediddir(çok şiddetlidir).'' Bakara Sûresi(165)

1 Aralık 2011 Perşembe

HZ.ÂDEM(AS) KISSASINDAN

1.Allah-ü Tealâ ezelde yalnız Kendisi mevcut iken bilinmeyi murad etti, sıfatlarının tecellisiyle bu kainatı yarattı. Cenâb-ı Hakkın bilemediğimiz ve idrak edemediğimiz bütün ilâhi sıfatlarının üç kâmil tecelli mekânı vardır. 
     a.Kâinat
     b.Kur'an-ı Kerim
     c.İnsan